Το «Run Greece» ανοίγει την πόρτα στην περιφέρεια

By
Updated: Απριλίου 25, 2013
image

Το νέο θεσμό αγώνων δρόμου με την επωνυμία «Run Greece» παρουσίασε σήμερα η ομοσπονδία σε συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη του Ζαππείου. Η νέα σειρά αγώνων αποτελεί την απάντηση της ομοσπονδίας στην κρίση, δίνει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν δράση και να αποκτήσουν δραστηριότητα, ανοίγει την πόρτα στους πολίτες να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάτι…απόλυτα καθημερινό, το τρέξιμο.

Η αρχή θα δοθεί στις 19 Μαΐου στα Γιάννενα και θα ακολουθήσουνοι αγώνες σε Καστοριά (26/5), Ηράκλειο (16/6), Πάτρα (29/9) και Λάρισα (20/10).

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ στο πάνελ των ομιλητων βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Wind Ελλάς Γιώργος Τσαπρούνης, ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ Βαγγέλης Ιωάννου και ο διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Περικλής Μπάκας.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι βασικοί υποστηρικτές, που δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους των πέντε πόλεων όπου θα γίνουν οι αγώνες.

Χαιρετισμό απεύθυναν οι Φίλιππος Φίλιος (Δήμαρχος Ιωαννίνων), Παντελής Κολόκας (Εντετ. Σύμβουλος Περιφερειάρχη Ηπείρου), Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης (Δήμαρχος Καστοριάς), Δημήτρης Σαββόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας), Ευριπίδης Κουκιαδάκης (Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης), Δημήτρης Τσιράκος (Σύμβουλος Αθλ. Δημάρχου Ηρακλείου), Θεοχάρης Μασσαράς (Αντιδήμαρχος Πατρέων), Γεωργία Κόκκαλη – Κουβέλη (Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας).

“Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών με τους οποίους συνδιοργανώνουμε τους αγώνες και η συμβολή τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ο νέος θεσμός με την επωνυμία Run Greece, με αγώνες 5χλμ. , 10χλμ και αγώνα για τα παιδιά, σε πέντε πόλεις στην Ελλάδα.

Στόχος μας είναι βγάλουμε τους πολίτες στους δρόμους. Οι αγώνες “Run Greece” θα αποτελούν γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού για καθεμία από τις πόλεις που θα τις φιλοξενήσουν. Το κέρδος αυτής της διοργάνωσης είναι πολύ μεγαλύτερο από τους 10.000 δρομείς που θα βγουν στους δρόμους, το κέρδος θα είναι μια καλύτερη ζωή. Η παρουσία του Υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη είναι ιδιαίτερης σημασίας για εμάς. Οσο για την Wind δεν είναι μόνο ο μεγάλος μας χορηγός, αλλά στρατηγικός μας εταίρος για να υλοποιήσουμε το όραμα μας για τον μαζικό αθλητισμό”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

 

“Μπορεί κανείς να αναρωτιέται τι είναι αυτό το καινούριο που ξεκινάει ο ΣΕΓΑΣ. Ο νέος θεσμός αγώνων έχει τρεις ενότητες. Βασική συντεταγμένη αυτής της νέας προσπάθειας είναι η συμμετοχή της περιφέρειας, μέσα από την οποία θα υπάρξει προβολή των πόλεων. Κατά δεύτερο, θα δοθεί η δυνατότητα στην ομοσπονδία και στα στελέχη της να δώσουν το στίγμα τους και να συμβάλουν στην αναβάθμιση τέτοιου είδους αγώνων. Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία τους θα βοηθήσει κι άλλους διοργανωτές ανάλογων δράσεων. Τέλος μέσα από αυτούς τους αγώνες δεν θέλουμε να κεντρίσουμε μόνο τις τοπικές κοινωνίες, αλλά να περάσουμε το μήνυμα στα παιδιά και να τα ωθήσουμε στο δρομικό κίνημα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα τα οδηγήσουμε στον αθλητισμό με την ελπίδα πως πολλά από αυτά θα στελεχώσουν μελλοντικά ακόμη και τις εθνικές μας ομάδες. Θέλω να σταθώ και στην παρουσία του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος είναι κοντά στις δραστηριότητες της ομοσπονδίας”, ήταν τα λόγια του Βασίλη Σεβαστή.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε: “Η δική μας κατεύθυνση είναι ο μαζικός αθλητισμός. Ο ΣΕΓΑΣ εδραιώνει τη συνεργασία με τις περιφέρειες και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αθληθούν . Μέσα από αυτή την προσπάθεια θα συμβάλει στην αύξηση του μαζικού αθλητισμού. Θα είμαι πάντα κοντά σε τέτοιες ενέργειες που είναι υπέρ του πολίτη“.

Στη συνεργασία της Wind με το ΣΕΓΑΣ και στο νέο εγχείρημα της ομοσπονδίας που βρίσκει την εταιρεία πρωταγωνίστρια, στάθηκε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης. “Τα τελευταία χρόνια η WIND έχει συνδεθεί άρρηκτα με το δρομικό κίνημα και τον μαζικό αθλητισμό δίνοντας το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις της χώρας. Πιστεύουμε ότι, μέσα από την πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΓΑΣ και το πρόγραμμα RUNGreece, θα συμβάλλουμε στην ενίσχυση του αθλητισμού στην περιφέρεια δίνοντας παράλληλα ώθηση στις τοπικές κοινωνίες. Συγχρόνως, ως WIND θα σηματοδοτήσουμε τους αγώνες ανά την Ελλάδα με ένα δυνατό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης, κάνοντας την συμμετοχή ταυτόσημη με την προσφορά», είπε.

Την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ εξέφρτασε ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ενώ ο Βαγγέλης Ιωάννου τόνισε πως η ΕΡΤ θα είναι δίπλα και σε αυτό το γεγονός.

 

 

 

4 Comments

 1. Γιάννης Μαμουζέλος

  25 Απριλίου 2013 at 14:55

  Πρέπει να επισημανθεί ότι οι αγώνες αυτοί έχουν παραγωγικό-αναπτυξιακό χαρακτήρα και όχι καταναλωτικό, δηλ. ότι ξοδεύονται χρήματα για το «θεαθήναι». Γιατί από οποιαδήποτε πηγή κι αν προέρχονται τα χρήματα επιστρέφουν στην πραγματική οικονομία των τοπικών κοινωνιών, είτε αφορά αναγκαία είδη και υπηρεσίες για τη διοργάνωση των αγώνων είτε κατανάλωση προϊόντων και υπηρεσιών (μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, αναψυχή κ.α.) όσων θα μετάσχουν.
  Επίσης είναι ο ευκολότερος τρόπος για το ΣΕΓΑΣ να προβάλει το άθλημα, το στίβο, καθώς ο απώτερος στόχος δεν είναι απλώς να παρακινήσουμε κάποιους να τρέχουν μεγάλες αποστάσεις, αλλά να γνωρίσουν το στίβο συνολικά και να επιλέξουν κατόπιν το αγώνισμα που τους αρέσει ή τους ταιριάζει. Αυτό φυσικά για τους νέους λ.χ. 15-20 που θα αδράξουν την ευκαιρία… ΟΙ υπόλοιποι -οι μεγαλύτεροι- ίσως δεν αποφασίσουν να κάνουν συστηματικά κάποιο αγώνισμα, αλλά αν αποκτήσουν τη συνήθεια να γυμνάζονται και να τρέχουν σε τέτοιους ανοικτούς αγώνες σίγουρα θα βοηθήσουν την υγεία τους, σωματική και ψυχική…
  Γι αυτό αξίζει όλοι να αγκαλιάσουν το θεσμό και να μετάσχουν είτε ως δρομείς είτε ως θεατές σε μια αθλητική γιορτή των πόλεων.

 2. stivikos

  25 Απριλίου 2013 at 19:18

  Μπορει πολλοι να με κατηγορησουν για εμπαθεια προς το προσωπο του κ. Μαμουζελου αλλα κατα την προσωπικη μου γνωμη ειναι εκτος πραγματικοτητας αυτα που αναφερει που νομιζω κυριολεκτικα οτι ειμαι σε αλλη χωρα με μια αλλη ομοσπονδια.
  Πριν εξηγησω τους λογους και αιτιολογησω τις αντιρησεις μου θα ηθελα να αναφερω οτι χρησιμοποιω ψευδωνυμο οχι γιατι σκοπο εχω να κρυφτω πισω απο την ανωνυμια μου για να διακηρυξω τις αντιρησεις μου αλλα γιατι αφενος ειμαι γνωστος στον χωρο αφετερου εχω δεχθει πολεμο μεχρι εσχατων απο σημερινα επωνυμα και εκλεκτα μελη της σημερινης αλλα και προηγουμενης διοικησης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (αραγε τα ιδια δεν ειναι 20 και βαλε χρονια??? τετοια λειψανδρια ρε παιδι μου σε αυτην την χωρα??!!)
  πραγμα που πιστευω πως συμβαινει με αρκετους φιλους που μεσα απο το παρον site παρεμβαινουν διατυπωνοντας τις αποψεις τους.
  Πρωτη παρατηρηση: Πως γινεται να… «επιστρέφουν στην πραγματική οικονομία των τοπικών κοινωνιών, είτε αφορά αναγκαία είδη και υπηρεσίες για τη διοργάνωση των αγώνων είτε κατανάλωση προϊόντων και υπηρεσιών (μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, αναψυχή κ.α.) όσων θα μετάσχουν» αφου Πρωτον: οι αγωνες ειναι τοπικου χαρακτηρα και αρα μετακινησεις διατροφη αναψυχη κλπ δεν υφισταται εκτος αν ξερετε εσεις πολλους που θα χαλασουν χρηματα να πανε στην Πατρα π.χ. τελος Σεπτεμβρη να τρεξουν εναν αγωνα πολης????
  και δευτερον και ισως σημαντικοτερο : Τι γινονται τα χρηματα που συγκεντρωνονται απο τις συνδρομες οσων τρεχουν αφου ολα τα εξοδα για την λεγομενη τσαντα του αθλητη καλυπτονται απο χορηγους (μην επαναλαβουμε το παραδειγμα του Ημιμαραθωνιου της Αθηνας οπου μεσα στην τσαντα δεν υπηρχε τιποτα τεινει να γινει ανεκδοτο!!!).
  Γιατι δεν καλουν με προσκληση τους καλυτερους Ελληνες δρομεις αντοχης που θα αποτελεσουν αθλητες προτυπο για τους νεους αθλητες πυ θελουν να προσεγγισουν στον χωρο θεσπιζοντας και πριμ για τους πρωτους νικητες???? (Τα 700 ευρω του πρωτου της Αθηνας με τις 15.000 συμμετοχες φυσικα ειναι αστειο απο μονο του!!!!).
  Μηπως τελικα εχουν δικιο εκεινοι που λενε οτι η ομοσπονδια βρηκε με αυτο το προσχημα τον τροπο να κανει αφαιμαξη στον χωρο του λαικου αθλητισμου που εχει παρουσιασει αλματωδη αναπτυξη παιρνοντας τις συνδρομες και πουλωντας τεχνογνωσια (ποια αραγε αφου τον νυκτερινο αγωνα των Ιωαννινων τον ειχε ετοιμο το τοπικο σωματειο και οι «αρμοδιοι» θεωρησαν σωστο να το παρουν υπο την σκεπη τους παρουσιαζοντας το σαν δικη τους ιδεα???!!!)
  Μπορει στην προκειμενη περιπτωση ο κ. Μαμουζελος να με κατηγορησει για λαικισμο και καφενειακου τυπου αναφορες αλλα αυτες οι αναφορες ειναι συγκεκριμενες αρα τι λαικιστης ειμαι οταν αναφερω προσωπα και γεγονοτα????
  Κλεινοντας να αναφερω οτι ολοι εμεις του χωρου καταλαβαινουμε που παει το θεμα εχουμε καταλαβει οτι οι «ειδικοι-επιτελεικοι» σκοπο εχουνν δειξουν στο νεο προεδρο την παραγωγη εργου, την προβολη και μαζικοποιηση του αθληματος και να αποδειξουν οτι μπορουν να κανουν το ανοιγμα στην κοινωνια που αυτος επιθυμει.
  Απο την αλλη ομως αμοιβονται απο τις επιτροπες των επιτροπων των αγωνων και των οδοιπορικων και χαιρε βαθος αμετρητο αμα βρεις ακρη και προσπαθουν να δειξουν οτι προσαρμοζονται στις νεες επιταγες της εποχης εχοντας ομως ξεκινησει πολεμο με του οποιους συλλογους οργανωναν αγωνες τοσα χρονια κανοντας την δουλεια του χαμαλη τσαμπα αφου ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ειχε τον υψηλο αθλητισμο στην πιστα που μας τελειωσε και που δεν επαιρναν συνδρομη ως επι των πλειστων ενω τωρα η ομοσπονδια ζηταει παντα συνδρομη!!!
  Εθεσα ερωτηματα περιμενω συγκεκριμενες απαντησεις.

 3. Γιάννης Μαμουζέλος

  25 Απριλίου 2013 at 23:38

  Είτε με είτε χωρίς εμπάθεια προς το πρόσωπό μου (τα αισθήματα δεν ενδιαφέρουν και πολύ κανέναν…) ο βαθύς γνώστης (;) των πραγμάτων (όπως θέλει να εμφανίζεται…) stivikos σπεύδει να κάνει την κριτική του προς τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ ή τα επιτελικά στελέχη του για το νέο θεσμό κ.λπ.
  Προλαβαίνει όμως πρώτα να μάς πληροφορήσει ότι έχει δεχτεί ανηλεή πόλεμο από παράγοντες της Ομοσπονδίας κ.α., κάτι που βέβαια κανείς δεν μπορεί να διαπιστώσει αν είναι αλήθεια (αν και πότε κι από ποιους και με ποιο τρόπο συμβαίνει αυτό)αφού δεν μπορεί να γνωρίζει ή να μαντέψει ποιον ανώνυμο αφορά…
  Ουσιαστικά δέχεται όμως ότι παραμένει αθεράπευτα γκρινιάρης ή ενοχλητικός χωρίς να πείθει και όχι ότι κάποιος ή κάποιοι τον πλεμούν επειδή λέι το σωστό και την αλήθεια…
  Προσπαθεί αμέσως μετά να αποδομήσει όλα τα υπέρ των αγώνων αυτών, προσπαθώντας να πείσει ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό ή αθλητικό όφελος κ.λπ. γιατί δεν υπάρχουν δήθεν μετακινήσεις κ.α.
  Πώς ξέρει άραγε προκαταβολικά αν κάποιοι δρομείς θα θελήσουν να πάνε από έναν κοντινό νομό σε μιά πόλη για να τρέξουν ή έστω ότι δεν θα μετακινηθούν αυθημερόν αλλά θα καταναλώσουν κάποια χρήματα για βενζίνη, φαγητό, καφέ, παγωτό ή άλλα πράγματα (ακόμη και κάποιο τοπικό προϊόν ή σουβενίρ);
  Αλλά ας μη ματαιοπονούμε… Όσα αναφέρει παρακάτω ο stivikos αποκαλύπτουν τις προθέσεις και τους στόχους του… Έχει πρόβλημα με το ΣΕΓΑΣ ή τους τεχνικούς της συμβούλους ή ίσως και με το προσωπικό του γιατί μπορεί να πληρωθούν για την εργασία τους για τη διοργάνωση των αγώνων κ.λπ.!
  Έχει ακόμη πρόβλημα γιατί ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στις διοργανώσεις αυτές και δεν τις άφησε στους συλλόγους δρομέων υγείας και στην Ομοσπονδία τους! Άρα τα σχόλιά του έχουν σκοπιμότητα και εμπάθεια προς αυτό και όχι προς το πρόσωπό μου…
  Επειδή κάποιοι αρχίζουν τελευταία σκόπιμα να «κυκλοφορούν» σε διαδρόμους και χώρους άθλησης διάφορα, ας πω κάτι: Ο ΣΕΓΑΣ και η διοίκησή του δεν σκοπεύουν ούτε να αντιπαρτεθούν μετους Συλλόγους Δρομέων Υγείας ούτε με την Ομοσπονδία τους, την οποία έχει καλέσει σε συνεργασία γιατί κάτι που αφορά το άθλημα (ένα τμήμα του πολύ δημοφιλές και διαδεδομένο) δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη του και στις καλές προθέσεις ή όποιες γνώσεις και οργανωτικές ικανότητες του καθενός…
  Άλλωστε είναι δεκάδες οι αγώνες που γίνονται χωρίς καμιά συμμετοχή ή παρέμβαση της Ομοσπονδίας, ίσως ούτε καν χωρίς την τυπική παροχή άδειας, αν η φύση των αγώνων αυτών δεν εμπίπτει στις προϋποθέσεις του αθλητικού νόμου.
  Ο ΣΕΓΑΣ κατάρτισε ένα οργανωτικό -καθοδηγητικό πλαίσιο για όσους επιθυμούν αναγνώριση του αγώνα και της διαδρομής του και την ένταξή του στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, ώστε αποστάσεις και χρόνοι να θεωρούνται επίσημοι και να εξασφαλίζουν τυχόν αθλητές συλλόγων που θα ήθελαν να μετάσχουν και να επιδιώξουν κάποιο στόχο…
  Τίποτε άλλο δεν αξιώνει ή δεν επιβάλλει. Στους δικούς του αγώνες (π.χ. ΚΜΑ, ημιμαραθώνιος Αθήνας και τώρα στο Run Greece) φυσικά και προσκαλεί οποιονδήποτε επιθυμεί να μετάσχει και είτε να έλθει κοντά στο στίβο είτε να ικανοποιήσει προσωπικές του επιθυμίες και ανάγκες.
  Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού και ίσως και εκ του πονηρού…

 4. Γιάννης Ευσταθίου

  26 Απριλίου 2013 at 08:47

  Ο ΣΕΓΑΣ πολύ καλά κάνει, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν μπορούν οι αγώνες αντοχής να διεξαχθούν ΕΝΤΟΣ σταδίου, ώστε να δοθούν αγωνιστικές ευκαιρίες στους δρομείς αντοχής στην Ελλάδα που σήμερα ΚΑΚΙΣΤΑ δεν έχουν…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>